Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας, εν όψει της δια ζώσης επαναλειτουργίας της εκπαίδευσης επισημαίνουμε τα εξής: Η ασφαλής λειτουργία των σχολείων βασίζεται στη συστηματική εφαρμογή των μέτρων προφύλαξης τα οποία λειτουργούν ως σύνολο:

1.  Προσπάθεια για τήρηση αποστάσεων μεταξύ μαθητών και μαθητών-εκπαιδευτικών, όσο είναι εφικτό, σε συνδυασμό με τη λειτουργία του σχολείου σε σταθερές ομάδες παιδιών οι οποίες συστηματικά δεν έρχονται σε επαφή μεταξύ τους.
2.  Συχνή και ορθή εφαρμογή υγιεινής των χεριών (πλύσιμο με σαπούνι και νερό ή/και εφαρμογή αντισηπτικού χεριών).
3.  Σωστή χρήση κατάλληλης προστατευτικής μάσκας από εκπαιδευτικούς, από μαθητές και από όλους όσους εισέρχονται στο σχολικό χώρο. Η υποχρεωτική χρήση μάσκας προβλέπεται από το ΦΕΚ 3958/27.8.2021, άρθρο 2. Αφορά τώρα και εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
4.  Αποχή από το σχολείο όσων εκδηλώνουν συμπτώματα συμβατά με COVID-19 (πυρετός, βήχας, δύσπνοια, μυαλγία, ρίγος, πονοκέφαλος, δυσκολία στην κατάποση, ρινική καταρροή/συμφόρηση, ναυτία/έμετος, κοιλιακός πόνος, διάρροια). Συμπτώματα, πληροφορίες, οδηγίες και πρωτόκολλα είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα eody.gov.gr.
5.  Προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες.

Η καθολική χρήση προστατευτικής μάσκας από τους μαθητές, το εκπαιδευτικό και το λοιπό προσωπικό των σχολείων, είναι απαραίτητη και επιβεβλημένη. Παρακαλούνται οι μαθητές να διαθέτουν και εφεδρική μάσκα κατά την πολύωρη παραμονή τους στο σχολείο. Η μάσκα θα πρέπει να εφαρμόζεται αμέσως με την προσέλευση στο σχολείο. Η χρήση της μάσκας είναι επίσης επιβεβλημένη σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, και στα μέσα μαζικής μεταφοράς για τους μαθητές που τα χρησιμοποιούν. Η σωστή χρήση της μάσκας είναι πολύ σημαντική. Η μάσκα είναι αυστηρά προσωπική και δεν ανταλλάσσεται.

Σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολικών μονάδων, οι μαθητές θα προσέρχονται στις σχολικές μονάδες με: πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού (σελφ) τεστ, το οποίο θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή), έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο. Τα παιδιά πρέπει να έχουν σε έντυπη μορφή το αρνητικό αποτελέσματα του σελφ τεστ με αναγεγραμμένο τον ID ( ψηφιακό κωδικό) εγγράφου.

Την πρώτη εβδομάδα του διδακτικού έτους, το τεστ πρέπει να πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα 13/9, δηλαδή είτε την Κυριακή, είτε την Δευτέρα πριν από την προσέλευση στο σχολείο.

Το σχολείο είναι στη διάθεσή σας τηλεφωνικά για οποιαδήποτε πληροφορία. 

Μετά από πολλούς μήνες συνύπαρξης με τον ιό και ενημέρωσης από ποικίλες έγκυρες πηγές είμαστε όλοι εξοικειωμένοι με τη συμπτωματολογία, την προφύλαξη και τη διαχείριση. Ας φροντίσουμε από κοινού με αίσθημα ατομικής ευθύνης την ασφαλή λειτουργία των σχολείων για να διασφαλίσουμε την υγεία όλων και τη συνέχιση της δια ζώσης εκπαίδευσης, ώστε να μη χρειαστεί να επιστρέψουμε στην εξ αποστάσεως διδασκαλία με τις αδιαμφισβήτητες παθογένειες της.

Καλή σχολική χρονιά

Ο Δ/ντής: Πούλος Χρήστος                                                            Ο σύλλογος διδασκόντων