Η μέρα σήμερα αλλιώτικη για τους μαθητές δύο τμημάτων (Γ3 και Γ4) της τρίτης τάξης του 5ου Γυμνασίου Βέροιας. Το μάθημα μεταφέρεται έξω από το σχολείο, με Δάσκαλο τον Μάκη Δημητράκη, συνταξιούχο εκπαιδευτικό, εμψυχωτή και καθοδηγητή μας. Περπατούμε στους δρόμους της πόλης και διατρέχουμε τη μακραίωνη ιστορία της πόλης μας. Ζωντανεύουν μπροστά μας ιστορικά τοπόσημα, γραφικές γειτονιές. Δημαρχείο, εκκλησία της Αναστάσεως του Χριστού, περιοχή Μακαριώτισσας και Κυριώτισσας, Βήμα του Αποστόλου Παύλου, πρώην Δικαστικό Μέγαρο, περιοχή Μπαρμπούτας- εβραϊκή συνοικία κάποτε- παλιά Μητρόπολη αποτελούν τους κύριους σταθμούς.

Ο Μάκης Δημητράκης με την εμπεριστατωμένη γνώση της ιστορίας του τόπου και την αστείρευτη διάθεση να τη μεταλαμπαδεύσει στους νέους και όχι μόνο, με ορμή θαρρείς έφηβου προχωρά μπροστά και ζωντανεύει πρόσωπα, ιστορίες, συγκινεί και ενθουσιάζει μαθητές και καθηγητές. Τον ευχαριστούμε από καρδιάς για τη συνεχή, εθελοντική προσφορά του.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε, βέβαια, και στην υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της ΔΔΕ Ημαθίας, Λένα Δημηριάδου με τη συνδρομή της οποίας συμμετείχαμε για άλλη μια φορά στο πρόγραμμα που πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά: “Γνωρίζω την πόλη μου περπατώντας” και η οποία στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης σε κάθε μας προσπάθεια υλοποίησης δράσης.