Αγαπητοί γονείς,


Επικοινωνούμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε για την έναρξη της λειτουργίας της Επιτροπής Διεπιστημονικής Υποστήριξης (Ε.Δ.Υ.) στο σχολείο φοίτησης του παιδιού σας.


Η ΕΔΥ, αποτελεί ένα νέο καινοτόμο θεσμό, με σκοπό τη διαγνωστική εκπαιδευτική αξιολόγηση και υποστήριξη των εκπαιδευτικών αναγκών  των μαθητών, σε κάθε σχολική μονάδα γενικής εκπαίδευσης. Συγκροτείται από τον/την διευθυντή/τρια του σχολείου, τον/την εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής, τον Ψυχολόγο και την Κοινωνική Λειτουργό. Στις συνεδριάσεις της ΕΔΥ μπορεί να καλείται και ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός του τμήματος στο οποίο φοιτά ο/η μαθητής/τρια που έχει ανάγκη υποστήριξης. Όλες οι αποφάσεις για ενδεχόμενες παρεμβάσεις για τον/ την εκάστοτε μαθητή/τρια λαμβάνονται διεπιστημονικά.


Ο στόχος του προσωπικού της ΕΔΥ είναι η ανάπτυξη ενός σχολείου για όλους τους μαθητές χωρίς διακρίσεις και η υποστήριξη του σχολείου στην αντιμετώπιση και επίλυση προβλημάτων στην εκπαίδευση. Η ΕΔΥ έχει τις εξής αρμοδιότητες: (α) διενεργεί αξιολόγηση για τη διάγνωση των εκπαιδευτικών αναγκών του/ της μαθητή/τριας,
(β) διαμορφώνει πρόγραμμα διαφοροποιημένης διδασκαλίας για μαθητές με διαπιστωμένη δυσκολία μάθησης ή/και συμπεριφοράς και γ) πραγματοποιεί συνεργατική διεπιστημονική αντιμετώπιση των δυσκολιών του/της μαθητή/ τριας, μέσα στη σχολική τάξη με τους πόρους που είναι διαθέσιμοι στο σχολείο, στο σπίτι και στην κοινότητα για επιπρόσθετες παρεμβάσεις και παραπέμπει μαθητές που χρειάζονται υποστήριξη σε ειδικές δημόσιες υπηρεσίες (βλ. ΚΕΔΑΣΥ, Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο, Κέντρα Ψυχικής Υγείας κ.α).


Για συνεργασία και επικοινωνία με την Ε.Δ.Υ. παρακαλούμε επικοινωνήστε με το διευθυντή της σχολικής μονάδας.

Σημ.: Σε όλες τις περιπτώσεις τηρείται το απόρρητο των πληροφοριών, όπως αυτό υπαγορεύεται από τους κώδικες δεοντολογίας που διέπουν τα επαγγέλματα του Κοινωνικού Λειτουργού και του Ψυχολόγου.


Ψυχολόγος: Κλείτσας Ευάγγελος
Κοινωνική Λειτουργός: Ουζουνίδου Αικατερίνη