Ενημέρωση για την εργασία της ΕΔΥ (Επιτροπή Διεπιστημονικής Υποστήριξης) στο σχολείο

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι, κάθε Δευτέρα, από τις 9:00-13:15 θα βρίσκονται  στο σχολείο, ο ψυχολόγος Κλείτσας Ευάγγελος και η κοινωνική λειτουργός Τσιφλίδου Ελισάβετ. Έργο τους  είναι η ψυχοκοινωνική στήριξη των μαθητών/τριών και των γονέων/κηδεμόνων τους, η συνεργασία με το Σύλλογο Διδασκόντων και τη  Διευθύντρια του Σχολείου με σκοπό  την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας και την προώθηση του εκπαιδευτικού έργου.

Συγκεκριμένα, ο Ψυχολόγος και η Κοινωνική λειτουργός της Ε.Δ.Υ του Σχολείου έχουν τη δυνατότητα να παράσχουν υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε γνωστικούς, συμπεριφορικούς και κοινωνικούς τομείς, καθώς και στον τομέα των σχέσεων γονέα-παιδιού, τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο. Ακόμα, προβαίνουν σε παραπομπές προς τα αρμόδια ΚΕΔΑΣΥ στην περίπτωση που διαπιστωθούν εκπαιδευτικές δυσκολίες καθώς επίσης και δυσκολίες μάθησης. Για το σκοπό αυτό, θα ασκούν τα καθήκοντά τους, σε ιδιαίτερο χώρο ή μέσα στην τάξη, ανάλογα με τις ανάγκες των μαθητών/τριών και το είδος της παρέμβασης που υλοποιείται, με στόχο την παροχή υποστηρικτικής και συμβουλευτικής παρέμβασης, όπου αυτό απαιτείται.

Για την περίπτωση οποιασδήποτε ατομικής παρέμβασης προς τους μαθητές/τριες εκ μέρους του ψυχολόγου και της κοινωνικής λειτουργού, απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των γονέων/κηδεμόνων τους. Επίσης, προγραμματίζεται η υλοποίηση – στο πλαίσιο του διαθέσιμου χρόνου και σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς – ομαδικών προγραμμάτων παρέμβασης σε επίπεδο τάξης/τμήματος, με στόχο την ενδυνάμωση της ενσυναίσθησης των μαθητών/τριών, την προαγωγή της αυτοεκτίμησης, του σεβασμού στην ετερότητα και την ικανότητα στη διαχείριση του άγχους και των συγκρούσεων.

Καθ΄ όλη τη διαδικασία διασφαλίζονται και τηρούνται οι αρχές δεοντολογίας και ειδικότερα η αρχή του απορρήτου και του σεβασμού της προσωπικότητας των εμπλεκομένων.

Για οποιαδήποτε απορία ή τον προγραμματισμό σχετικής συνάντησης με τον ψυχολόγο και την κοινωνική λειτουργό του σχολείου, είμαστε στη διάθεση σας στα τηλέφωνα του σχολείου (2331062161 και 2331062871).

Η Διευθύντρια του Σχολείου

Καλογερίδου Σοφία