Δύο θεατρικές παραστάσεις παρακολούθησε η ομάδα Erasmus +  του 5ου Γυμνασίου Βέροιας στη διάρκεια του προγράμματος θεατρικής αγωγής  που έχει αναλάβει στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+. Η πρώτη είχε ως θέμα της την  Ελένη του Ευριπίδη. Η «Ελένη» του Ευριπίδη μεταφέρεται από τα σχολικά βιβλία, παίρνει σάρκα και οστά και μας παίρνει μαζί στην περιπέτειά της! Μέσα από την αναπαράσταση του μύθου της Ελένης από τους ηθοποιούς της θεατρικής ομάδας “Μικρός Βοράς”, οι μαθητές βιώνουν τη δράση του, άλλες στιγμές μέσα από την ελαφρότητα του κωμικού και άλλες μέσα από το βάρος του τραγικού.

Η δεύτερη παράσταση που παρακολούθησαν και οι δύο θεατρικές ομάδες του σχολείου μας ήταν μια σχολική παράσταση στα πλαίσια της  7ης θεατρικής άνοιξης που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας σε συνεργασία με τη   ΔΔΕ Ημαθίας.  Πρόκειται για το ¨Γαλάζιο Πουλί” του Μωρίς Μαίτερινγκ που ανέβασαν το 2ο Γυμνάσιο και το 2ο ΓΕΛ Αλεξάνδρειας.

Σύμφωνα με τους μελετητές:
“… είναι ένα από τα αριστουργήματα του λυρικού και φαντασιακού θεάτρου, γραμμένο από τον βέλγο συγγραφέα Μωρίς Μαίτερλινκ (Maurice Maeterlinck 1862–1949, Νόμπελ λογοτεχνίας 1911)· μια ονειροφαντασία με θέμα δύο αδελφάκια, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, που αναζητούν το πουλί της ευτυχίας, ένα πτηνό παράξενο αλλά και θαυματουργό. Μια νεράιδα θα τα συντροφεύσει σε αυτό το γεμάτο αλληγορικές περιπέτειες ταξίδι, σε μια μαγική ατμόσφαιρα, γεμάτη τοπία με πλάσματα μυστηριώδη και σαγηνευτικά πουλιά. Μια περιπλάνηση που συμβολίζει τη διαδικασία της ωρίμανσης, το κυνήγι του ανέφικτου και την αναζήτηση της πραγματικής ευτυχίας, που τελικά κρύβεται στα απλά πράγματα και κυρίως στη ζεστασιά της οικογενειακής αγάπη”

Κατηγορίες: Δράσεις