Με το ταξίδι μας στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας ολοκληρώθηκε το πρώτο έτος του εγκεκριμένου προγράμματος Erasmus+ με τίτλο eDUCATE. Το eDUCATE (Θέατρο για την αλλαγή: Ευρωπαϊκές αξίες και θεατρική αγωγή για την ενεργοποίηση της μάθησης και την ενδυνάμωση των μαθητών) είναι ένα έργο συνεργασίας έξι Ευρωπαϊκών σχολείων: Γερμανίας, Ιταλίας, Ισπανίας, Ηνωμένου Βασιλείου, Μάλτας και Ελλάδας.

Για το σχολικό έτος 2018-19, το πρόγραμμα συμπεριλάμβανε δύο κινητικότητες: Μία στη Σεβίλλη της Ισπανίας που αφορούσε μόνο εκπαιδευτικούς και μια στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας. Στην πρώτη κινητικότητα (21-26 Οκτωβρίου 2018) οι καθηγήτριες Γκόρη Ευρυδίκη και Βάχλα Αικατερίνη ενημερώθηκαν και εκπαιδεύτηκαν σε θεατρικές μεθόδους και τεχνικές στους φιλόξενους χώρους του σχολείου υποδοχής IES Palomares, επισκέφτηκαν την Ανώτατη Σχολή Δραματικής Τέχνης στη Σεβίλλη και ξεναγήθηκαν σε ιστορικά μνημεία της πόλης.

Από τις 19 έως τις 24 Μαΐου 2019, 15 μαθητές του σχολείου μας συνοδευόμενοι από τρεις εκπαιδευτικούς, τις Βάχλα Αικατερίνη, Γκόρη Ευρυδίκη και Χοχλιούρου Θεοδώρα, ταξίδεψαν στην Φρανκφούρτη της Γερμανίας. Εκεί 96 συνολικά μαθητές από τις 6 συμμετέχουσες χώρες, συμμετείχαν σε εργαστήρια σωματικής έκφρασης, θεάτρου σκιών, πολεμικής τέχνης καποέιρα, χορογραφίας και χορωδίας, παρακολούθησαν μια θεατρική παράσταση στο English Theater, και ξεναγήθηκαν σε αξιοθέατα της πόλης. Στις 23 Μαΐου όλες οι αποστολές επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του σχολείου υποδοχής Georg-Büchner-Schule, όπου γιόρτασαν την Ημέρα Ευρώπης και παρουσίασαν τα θεατρικά έργα που είχαν προετοιμάσει με θέμα τις ευρωπαϊκές αξίες.

Μαθητές και καθηγητές γύρισαν γεμάτοι εμπειρίες ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά, στο Βιτέρμπο της Ιταλίας και στη Μάλτα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος.

Το πρόγραμμα είναι διετές και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εθνικός φορέας για την Ελλάδα είναι το Ι.Κ.Υ..

               

Κατηγορίες: Erasmus+Δράσεις