5o   ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ      ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ  2023-2024

Αγαπητοί  γονείς-κηδεμόνες

Σας ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά και θέτουμε υπόψη σας βασικές πληροφορίες που θα βοηθήσουν τόσο τη  λειτουργία μας  όσο  και την απρόσκοπτη επικοινωνία και συνεργασία μας.

  1. Το σχολείο είναι στη διάθεσή σας για κάθε θέμα που αφορά τους μαθητές και τις μαθήτριες μας. Γι αυτό το λόγο θα ήταν σκόπιμο να έλθετε άμεσα, να συμπληρώσετε τη σχετική Υπεύθυνη Δήλωση  και να δηλώσετε τηλέφωνα και τρόπο επικοινωνίας μαζί σας, εάν δεν το έχετε ήδη κάνει. Αυτό αφορά κατά προτεραιότητα τους γονείς – κηδεμόνες των παιδιών της Α΄γυμνασίου.
  2.  Ο κηδεμόνας  οφείλει να γνωστοποιεί  στο σχολείο τους λόγους απουσίας του μαθητή/της μαθήτριας. Θα παρακαλούσαμε να μας ενημερώνετε τηλεφωνικά το πρωί μέχρι τις 9:00 σε περίπτωση απουσίας του παιδιού σας. Το σχολείο θα ειδοποιεί τον γονέα-κηδεμόνα με mail ή επιστολή ή τηλεφωνικά στην αρχή του  μήνα,  όταν οι απουσίες υπερβαίνουν τις 30.
  3. Οι  γονείς- κηδεμόνες θα  πρέπει να δηλώσουν στο σχολείο διεύθυνση, τηλέφωνο σταθερό,  κινητό ή e –mail για να ειδοποιούνται έγκαιρα και έγκυρα.
  4. Αν έχετε γνωματεύσεις-βεβαιώσεις από ΚΕ.ΔΑ.ΣΥ  ή άλλα αρμόδια ιδρύματα για μαθησιακές ιδιαιτερότητες του παιδιού σας να τις προσκομίσετε το ταχύτερο δυνατό  για να δρομολογήσουμε τις δικές μας ενέργειες. Επίσης να παράσχετε οποιαδήποτε πληροφορία, για το μαθητή/τριά μας,  η οποία κρίνετε ότι είναι απαραίτητη για να διαχειριστούμε με γνώση και ευαισθησία όλους τους μαθητές/μαθήτριες
  5. Μόλις σταθεροποιηθεί το πρόγραμμα  θα ενημερωθείτε για τις ώρες επικοινωνίας με τους διδάσκοντες/διδάσκουσες.
  6. Η συνδρομή για το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων (10 ΕΥΡΩ για το ένα παιδί και 15 ευρώ για τα δύο παιδιά) καλύπτει ανάγκες των παιδιών μας.  Όποτε έχετε τη δυνατότητα, καλό θα ήταν να την προσφέρετε .
  7. Επίσης να φέρετε εγκαίρως συμπληρωμένα τα δελτία υγείας- ΑΔΥΜ ( το αργότερο μέχρι 15-10-2023) που θα δώσουν οι γυμναστές του σχολείου στους μαθητές/μαθήτριες. Μπορείτε να τα βρείτε και να τα κατεβάσετε από την  ιστοσελίδα του σχολείου μας ή να τα ζητήσετε από το σχολείο.
  8. Επιπλέον να φροντίσετε να προμηθεύσετε τους μαθητές και τις μαθήτριες με δελτία πάσο  για να σφραγισθούν και να τεθούν σε ισχύ έγκαιρα για όσους τα χρειάζονται.
  9. Τα τηλέφωνα τού σχολείου μας  είναι : 2331062161, 2331062871 και 6978394184 (Υπ/ντρια), και το mail μας :mail@5gym-veroias.ima.sch.gr.
  10. Στην ιστοσελίδα του 5ου Γυμνασίου Βεροίας (http://5gym-veroias.ima.sch.gr/) μπορείτε να ενημερώνεστε για θέματα που αφορούν τη φοίτηση των μαθητών και τη λειτουργία του σχολείου.

                                                                                                       Η Δ/ντρια

Καλογερίδου Σοφία

                                                                                           Ο σύλλογος εκπαιδευτικών