Κατά την σχολική χρονιά 2016-17 το σχολείο μας συμμετείχε σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ηλεκτρονικής αδελφοποίησης σχολείων, eTwinning, με τίτλο ‘A Tale of Two Cities’. Μέσα από τo πρόγραμμα αυτό οι μαθητές μας συνεργάστηκαν με μαθητές από το σχολείο Szkoła Podstawowa nr 8 στην πόλη Wroclaw (Βρότσλαβ) στην Πολωνία.
Σκοπός του έργου ήταν ένα εικονικό ταξίδι στις δυο συμμετέχουσες πόλεις Βέροια-Βρότσλαβ. Μέσα από το ταξίδι αυτό οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον πολιτισμό της κάθε χώρας και της συγκεκριμένης πόλης, να εμβαθύνουν στη δική τους τοπική ιστορία και να μάθουν για την πόλη των εταίρων μας, να γνωρίσουν καινούριους φίλους, να εκφραστούν δημιουργικά, να βελτιώσουν τις γνώσεις τους στη χρήση εργαλείων ΤΠΕ, και να χρησιμοποιήσουν τα Αγγλικά σε συνθήκες αυθεντικές, πέρα και έξω από τους τέσσερις τοίχους της σχολικής αίθουσας μέσα από βιωματική ανταλλαγή ιδεών.

Το έργο βραβεύτηκε με Εθνική Ετικέτα Ποιότητας. H Εθνική Ετικέτα Ποιότητας απονέμεται στα έργα eTwinning που καταφέρνουν να φτάσουν σε υψηλό επίπεδο ποιότητας πληρώντας μια σειρά από κριτήρια που έχουν τεθεί από την Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης.

      

Κατηγορίες: eTwinning